igiena si vindecarea tatuajului

igiena si vindecarea tatuajului

Reguli de baza pentru ingrijirea tatuajului proaspat facut

Procesul de vindecare are doua parti:
1. In primele 2-3 zile trebuie acordata o mare atentie tatuajului.Acesta trebuie sa fie spalat ori de cate ori se elimina exces de tus sau se formeaza un strat subtire de lichid ce iese din piele(LIMFA),se spala tatuajul prin masari usoare cu apa calduta si cu sapun antibacterial pana se simte aceeasi textura a pielii naturala la atingere si se indeparteaza unguentul. Se sterge cu un servetel curat prin tamponare. . Se lasa 1 minut si se aplica un strat subtire de Bepanthen Unguent prin masare a pielii 1-2 min.Aplicarea cremei este necesara numai atunci cand pielea este uscata si simtiti ca va strange,dar aplicata in strat foarte subtire. . Nu uitati ca spalarea tatuajului este obligatorie 2 zile de mai multe ori pe zi doar cand se simte coaja la atingere sau secreta tus sau apa. Este foarte important sa fie spalat in primele doua zile ori de cate ori este nevoie pentru a nu prinde coaja si pentru a se pastra culorile. Nu exagerati cu spalatul daca pielea nu o cere. Nu aplicati crema in exces pentru ca impiedicati respiratia pielii si apa eliminata din corp se va strange sub unguent provocand infectii.Nu rupeti cojile formate superficial, nu va scarpinati pe tatuaj si nu lasati prietenii sa puna mana sa vada cat de fina este coaja.

     2. A doua perioada incepe dupa caderea completa a excesului de culoare,piela va fi subtire usor sticloasa,iar culorile vor parea sterse. Aceasta perioada dureaza 10-12 zile. . Tatuajul nu va mai fi spalat si doar sters usor cu servetele umede pampers(obligatoriu pampers pentru ca acestea nu au parfum si ajuta pielea sa se regenereze mai repede). Dupa ce il stergeti cu servetelul usor indepartand stratul de unguent , cu mainile proaspat spalate aplicati prin masaj usor unguentul in strat subtire. . Repetati procedeul cu servetelul umed si cu aplicarea unguentului de 3-4 ori pe zi sau cand simtiti ca pielea devine uscata.Nu indepartati cojile formate si nu va scarpinati. Este necesar sa fie ferit de lumina solara (este interzisa piscina, solarul sau orice alta sursa de ultraviolete) si evitati sa faceti dusuri fierbinti sau sa stati in apa fierbinte. . Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete care provoaca decolorarea acestora, prin urmare este recomandata o crema cu factor de protectie SPF50 cand expuneti tatuajul la soare si solar. . Daca aveti un tatuaj mare care a durat 6-9 ore pentru a fi efectuat si aveti frisoane si temperatura este necesar sa luati un antiimflamator (adagin de preferat) si un paracetamol sau o aspirina.
Nerespectand instunctiunile date de noi si folosind altfel de creme sau sapunuri, nu ne asumam raspunderea pentru tatuajele prost vindecate sau complicatiile care apar!!!
Pt. orice nelamuriri nu ezitati sa ne sunati in intervalul orarului nostru. 0763820234
Cu drag echipa Candy Tattoo & Body Piercing Studio

0 983

Body Piercing Constanta Candy Tattoo Constanta

websitefacebookgoogle+pinterest

Tatuaje Body Piercing , Tribal, Black & Grey, Old School, New School, Biomechanical, Scrisuri, Portrete, Realism, Asian, Cartoons si Anatomical.